Akvarel v malíku

Namalujte si svůj akvarelový obraz

Online kurz

Poznejte kouzlo akvarelu a ovládněte jeho techniky, aby se akvarel stal vaším nejlepším parťákem.

I vy můžete vytvořit svůj vysněný obraz.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video
  • Chcete si namalovat svůj obraz, ale bojíte se začít?
  • Láká vás malování akvarelem, ale přijde vám to těžké?
  • Malujete akvarelem už léta, ale jste stále na začátku?
  • Ztrácíte se v množství pomůcek a potřebujete poradit?
Michaela Málková

Představte si, že vám dám návody, kde půjdeme krok po kroku. Vše se naučíte v tempu, které si nastavíte sami. Skrz několik úkolů proniknete do tajů akvarelu a můžete začít konečně

malovat své obrazy!

Možná máte obavy z nevydařených obrazů. Nebo se cítíte v akvarelu ztraceni.

Právě proto jsem vytvořila tento online kurz, abyste se přestali bát a začali tvořit.

Začínáme 30. 9. 2024

Co vás v kurzu s podporou čeká?

  • 3 hlavní motivy
    Podrobné videonávody, ve kterých si ukážeme různé techniky akvarelu.
  • Další drobná zadání pro častější malování
    Zadání budou probíhat ve FB skupině. Můžete se jich účastnit dle vlastních časových možností.
  • Vytvoříte si obraz podle vlastního výběru
    Během deseti týdnů můžete konzultovat vlastní motiv, na kterém můžete pracovat ve vlastním tempu.
  • Vše ohledně pomůcek
    Porozumíte rozdílům mezi pomůckami, abyste si mohli lépe vybrat. Také si ukážeme, jak se jednoduše o své pomůcky starat.
  • Základy malování a chyby v akvarelu
    Jak se jim vyvarovat nebo je umět používat ve svůj prospěch.
  • Porozumění barvám
  • Barevné kontrasty
  • Ukážeme si různé možnosti technik akvarelu
  • Možnosti napínání papíru
    Aby se při malování papír nevlnil a měli jste po malování rovný obraz.
  • Podrobně rozebereme techniku mokrý do mokrého
    Ukážeme si, jak ji správně dělat a namalujeme si s ní obraz krajiny.
  • Podrobně rozebereme techniku mokrý na suchý
    Ukážeme si, jak ji správně dělat a namalujeme si s ní obraz ptáčka.

Jak kurz probíhá

Délka kurzu

Kurz trvá 10 týdnů, ale přístup do členské sekce budete mít na celý 1 rok. Podpora ve Facebookové skupině bude 6 měsíců. 7x Zoom pro vaše dotazy.

Kde kurz probíhá

V členské sekci na mých webových stránkách a k tomu je podpůrná skupina na Facebooku, kde se můžete na cokoliv zeptat a poznat další nadšené malíře.

Jednotlivé lekce

Postupně se vám budou otevírat moduly s lekcemi malování. Můžete tedy pracovat, jak sami budete potřebovat.

Pro koho je kurz určen?

  • Pro úplné začátečníky.
  • Pro mírně pokročilé,
    kteří stále tápou v začátcích a rádi by se dozvěděli víc o technice, napínání papíru a další vychytávky. Pro ty, co mají i větší ambice a hledají možnost, jak by mohli začít malovat obrazy.

Pro koho kurz určen není?

  • Pro profesionály.
  • Pro ty, co nevezmou štětce do ruky a jen by se dívali na další videa.

V kurzu jsou pro vás připraveny navíc

SKVĚLÉ BONUSY

Mraky

Jak namalovat mraky

2 video návody na malování mraků
akvarel_male

Kompletní průvodce pomůckami

Podrobný video návod pro výběr pomůcek a PDF, které vám budou k dispozici před samotným začátkem kurzu

Máte větší ambice? Chcete více motivů pro další malování?

Akvarel - hroznové víno
Kočka malovaná akvarelem
Akvarel - oko

Můžete si zvolit kurz včetně celého balíčku Zamiluj si vrstvení v akvarelu

Máte dost času na malování? Kurz můžete rozšířit o další motivy - hroznové víno, kočku a oko. Vše je malováno podle fotek či reálného hroznového vína. Díky tomuto kurzu si můžete lépe osvojit jednu z nejtěžších technik akvarelu - vrstvení. 

V tomto balíčku budete mít přístup k videím opět po celý 1 rok. 

Kdo vás bude provázet

MgA. Michaela Málková

Jsem výtvarnice, ilustrátorka, maminka dvou krásných dětí a miluji kouzlení s barvami a fantazií. Ke své tvorbě používám hlavně kresbu a akvarel, se kterým pracuji víc jak 20 let.

Vedu klienty na živých kurzech akvarelu a kresby především na Vysočině jemnou a láskyplnou energií, aby se co nejvíce naučily a zároveň bylo pro ně malování relaxace.

"Sleduji svět kolem sebe a vnímám nuance materiálů, barev, světel, výrazů lidí a vůbec se snažím vidět krásu, která nás obklopuje."

Reference

Absolvovala jsem několik kurzů s Míšou a vždycky jsem byla spokojená, takže o účasti na na víkendovém malování jsem moc dlouho nepřemýšlela a přihlásila se na něj. Bylo to skvělé rozhodnutí. Po celou dobu pobytu byla úžasná atmosféra. Cítila jsem naprosté uvolnění a relax, zmizely myšlenky každodenních starostí a problému. Když jsem se v neděli vracela domů, měla jsem pocit, že se vracím po týdenní dovolené. Miša vedla a vede vlastně všechny své kurzy v přátelském duchu, s pokorou, s humorem, s ochotou každému v jeho tvoření pomoci a povzbudit jeho sebevědomí, a přitom na vysoce profesionální úrovni. Teď se chystám na jednodenní kurz malování zvířat do Jihlavy a věřím tomu, že ačkoliv jsem dosud žádné pořádné zvíře nenamalovala s ní to zvládnu:-). Takže moje jediné doporučení pro Ty co přemýšlí o nějakém jejím kurzu, pro Ty kdo se chce se posunout ve svém malování dál a určitě se mnou budete souhlasit, že zlepšovat se dá vždycky, neváhejte a přijďte se přesvědčit sami.
Mirka Patočková
Mirka Patočková
Milá Míšo, tvůj kurz akverelu bylo to nejlepší, za co jsem poslední dobou utratila peníze! :o) A vůůůbec toho nelituji! Naopak, je naprosto boží, že i tady u nás na "malém" městě se člověk může dostat na kurz akvarelu a nejen to, dokonce pravidelně pokračovat. Pro mě to byla velká díra na trhu, kterou ty jsi perfektně zaplnila. Dlouho jsem pokukovala po podobných kurzech a jsem upřímně nadšená, že jsem si díky tobě mohla splnit svoje malířské choutky 🙂 Setkávání v malé skupině lidí, ty jako milá a trpělivá učitelka, všechny pomůcky půjčené do začátku, rady při malování, pomoc při výběru malířských potřeb, ochota s čímkoliv pomoci a další a další klady byly třešnička na dortu. Pokud někdo stále váhá, tak by neměl! Je to skvělý relax, při kterém vznikají krásná dílka-jedno moje z druhé hodiny už si maminka s radostí pověsila na zeď (... no nevím, možná jen proto, že jsem jí ho tak moc cpala "koukej, koukej, to je krása viď, jak se mi to povedlo,že jo, viď " že jí asi nic jiného nezbylo... :-DD)
Lenka S.
Já jsem se s akvarelem setkala před lety a dokonce se s ním učila v rámci studia. Ale až u tebe na kurzu jsem konečně pochopila, jak s ním zacházet a jak skutečně použít to, co tato technika nabízí. Moc děkuji za skvělý kurz. A s bonusem tebe, jako naprosto úžasné, trpělivé, vlídné a vtipné lektorky. 🙂 Díky moc.
Gabriela K.
Akvarelový kurz mne opravdu nadchnul. Dostala jsem ho jako dárek a nečekala, že se mi kurz bude tolik líbit a že mi malování půjde. Tedy nešlo samo, v druhé lekci - malování krajinky, jsem se musela opravdu kousnout, protože jsem měla pocit, že obrázek nenamaluji. Ale zvítězila jsem. Navíc, vnímám, jak jsem se během těch tří lekcí zlepšila. Takže Míšo moc děkuji za dárek i za vedení a těším se na pokračování.
Iva P.

Často kladené otázky

Pro koho je tento online kurz určen?

Kurz je vhodný zejména pro úplné začátečníky, ale i pro mírně pokročilé, kteří stále tápou v začátcích a rádi by se dozvěděli víc o technice akvarelu, napínání papíru a další vychytávky. Pro ty, co mají i větší ambice a hledají možnost, jak by mohli začít malovat vlastní obrazy. Není pro ty, co nevezmou štětce do ruky a jen by se dívali na další videa.

Na jak dlouho mám přístup do kurzu?

Do členské sekce máte přístup na 1 rok a Facebooková skupina bude otevřená po dobu 6 měsíců

Jaké potřebuji mít vybavení?

V kurzu budeme používat akvarelové barvy, štětce na akvarel, maskovací kapalinu, klihovou papírovou pásku a další běžné kreslící pomůcky

Co když se potřebuji poradit, je v rámci kurzu podpora?

V rámci kurzu je uzavřená Facebooková skupina, kde můžete pokládat jakékoliv otázky, na Zoomu budou živá setkání, kde se můžete ptát přímo nebo je možnost si zakoupit VIP variantu kurzu, kde vás provedu velmi intenzivně a máte tak možnost pokročit mnohem rychleji.

Co když nebudu stíhat?

Nevadí. Kurz je k dispozici po celý rok a věřím, že si na svůj koníček během této doby najdete čas.

Kdy kurz začíná?

Začátek kurzu je 30. 9.